AIN: Željeznički incident na kolodvoru Vinkovci

Photo w ain logo.jpg
U željezničkom incidentu, na automatskom željezničko - cestovnom prijelazu koji se dogodio 12. svibnja 2016. godine oko 12.00 sati, srećom nije bilo stradalih. Incident se dogodio na dijelu kolosijeka koji se nalazi unutar kolodvora Vinkovci, na pruzi L208 Vinkovci - Osijek, tijekom vožnje putničkog vlaka broj 2611, a koji je imao otvoreni put vožnje prema kolodvoru kada se polubranici na željezničko - cestovnom prijelazu nisu spustili prije prolaska vlaka što je uzrokovalo ovaj željeznički incident.

Agencija je o događaju obaviještena od strane Glavnog dispečera HŽ Infrastrukture nakon čega je glavni istražitelj željezničkih nesreća započeo s prikupljanjem potrebnih informacija.

Nakon analize prikupljenih informacija utvrđeno da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnog incidenta, stoga je pokrenuta sigurnosna istraga u ovome slučaju.

Po okončanju sigurnosne istrage rezultati će biti javno objavljeni na internet stranici Agencije, www.ain.hr, u obliku Konačnog izvješća o predmetnom željezničkom incidentu, priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.