Povoljnije cijene paketa za europska odredišta

Photo logo-posta3.jpg
Hrvatska pošta uvela je znatno povoljnije cijene slanja paketa u zemlje Europske unije. Nedavno pristupanje Hrvatske pošte grupi EPG (E-Parcel Group), koje su članovi svi veliki nacionalni poštanski operatori u Europi, omogućilo je bolje uvjete slanja paketa našim korisnicima, s cijenama nižim od 30 do 55 posto.

Tako, primjerice, slanje paketa mase do 1 kg u Njemačku stoji 75 kn umjesto dosadašnje 144 kn, a slanje paketa mase između 5 i 10 kg u Austriju stoji 150 kn umjesto 310 kn. Uvedene su i nove zone dostave: Europa 1 i Europa 2, kojima su obuhvaćene gotovo sve zemlje članice EU, i za njih vrijede nove, niže cijene. Budući da svi paketi koji se šalju u zemlje u zonama Europa 1 i Europa 2 prolaze kroz mrežu EPG-a, osiguran im je brži postupak u usmjeravanju i prijenosu u odnosu na ostale pakete. Stoga se paketi za zemlje u tim zonama otpremaju kao paketi „PREMIUM“.

Novi cjenici, kao i informacije o svim uslugama što ih pruža Hrvatska pošta, dostupni su na stranici www.posta.hr.

Europske države prema zonama dostave paketa:
• Europa 1: Austrija, Belgija, Danska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Velika Britanija
• Europa 2: Češka, Finska, Francuska, Italija, Luksemburg, Mađarska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Švicarska, Švedska
• Europa 3: ostale europske države.