HACZ: Konzorcij Austro Control / Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo započeo sa realizacijom Twinning projekta u Gruziji

Photo nsl gruzija.jpg

Twinning projekt "Približavanje pravne regulative civilnih zrakoplovnih vlasti Gruzije" za čiju realizaciju je zadužen konzorcij Austro Control / Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo te Gruzijska agencija za civilno zrakoplovstvo, zajednički je pokrenut upravo u Gruziji 10. srpnja 2015. godine.

Ispred Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, kao junior partnera austrijskih civilnih zrakoplovnih vlasti na ovom projektu, sastanku su nazočili Ana Kapetanović i Omer Pita.

Delegacija Europske unije u Gruziji je objavila još u studenom 2014. kako je ponuda konzorcija Austro Control / Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, pobjedila na natječaju Europske Komisije za implementaciju spomenutog Twinning projekta u Gruziji.

Cilj projekta u Gruziji je ojačati strukturu i sposobnosti gruzijskih civilnih zrakoplovnih vlasti na održiv način.

To će omogućiti gruzijskim civilnim zrakoplovnim vlastima usvajanje one europske regulative koja proizlazi iz multilateralnog Sporazuma o europskom zajedničkom zračnom prostoru (ECAA - European Common Aviation Area) između Gruzije i Europske unije te njezinih članica.

Projekt bi trebao biti realiziran do listopada 2016. godine, a ukupna planirana vrijednost projekta je 1,23 milijuna EUR, priopćeno je iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.


PRILOG

Press release Delegacije EU u Gruziji povodom početka spomenutog projekta (.pdf)