Natječaj za stipendiranje učenika nautičkog smjera unutarnje plovidbe Strukovne škole u Sisku i redovitih studenata prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija Pomorskog fakulteta u školskoj i akademskoj 2013./14. godini

Photo upl promet.jpg
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ove će školske i akademske godine dodijeliti 11 stipendija učenicima nautičkog smjera unutarnje plovidbe Strukovne škole u Sisku i 6 stipendija studentima nautičarima unutarnje plovidbe upisanih na preddiplomski sveučilišni studij Pomorskog fakulteta.

Učeničke stipendije u iznosu od 800,00 i studentske u iznosu od 1.200 kuna mjesečno ostvaruju se prvenstveno prema prosjeku ocjena, a stipendiranje je uvjetovano redovitom izobrazbom bez ponavljanja godine.

Učenike nautičkog smjera Strukovne škole u Sisku Ministarstvo stipendira od 2008. godine, a 6 stipendista vodnog smjera Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu  do sada je uspješno završilo školovanje.

Stipendiranje učenika i studenata brodaraca pokrenuto je zbog nedostatka domaćeg kadra u cilju povećanja interesa za deficitarna zanimanja u brodarstvu.

Nakon završenog školovanja, stipendistima se uvjetuje plovidba na brodovima pod hrvatskom zastavom, brodovima hrvatskih brodarskih društava ili rad u institucijama iz područja riječnog prometa najmanje onoliko vremena koliko su primali stipendiju.

Za stipendije učenika i studenata nautičkog smjera unutarnje plovidbe Ministarstvo je od 2008. godine izdvojilo oko 600 tisuća kuna.

Natječaj za dodjelu stipendija objavljen je danas, 1. listopada 2013. na web stranici Ministarstva www.mppi.hr u rubrici Natječaji/Promet gdje se nalazi popis potrebne dokumentacije, a rok za prijavu je 8 (osam) dana od objave natječaja.