U Ministarstvu pomorstva, prometa i infratrukture održana izborna Skupština i Opća sjednica Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta

Photo nsl MPPI-KIZP 6-6_16.jpg
Izborna skupština i Opća sjednica Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta održana je u četvrtak, 2. lipnja u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Skup je ispred resornoga Ministarstva pozdravio pomoćnik ministra Alen Gospočić, koji je u svojem izlaganju istaknuo ulogu koju ova strukovna organizacija ima u kontekstu javnih ovlasti kao i svekolikog promicanja interesa prometnih inženjera na tržištu.

Na skupštini je za predsjednika Komore ponovno izabran prof.dr.sc. Hrvoje Baričević, a za njegova zamjenika dipl.inž. Mladen Borić.

Nadalje, izvršena je izmjena strukture u tijelima Komore i to u Upravnom odboru, upravnim odborima strukovnih razreda, Nadzornom odboru te povjerenstvima za provođenje stručnih ispita za ovlaštene inženjere prometa.

Tijekom prošlotjednog zasjedanja referirane su i brojne aktivnosti rada Komore u proteklom mandatnom razdoblju, a koje su, podsjetimo, uključivale izmjenu legislative kojom se afirmira rad ovlaštenih inženjera prometa (npr.  prometni elaborat), sudjelovanje članova u sektorskom vijeću Promet i logistika (Hrvatski kvalifikacijski okvir), Hrvatskom inženjerskom savezu, povjerenstvu za reviziju cestovne sigurnosti, stjecanje inženjerskih ovlaštenja za policijske službenike MUP-a, sudjelovanje na stručnim i znanstvenim skupovima, itd..

Zaključno, na sjednici je istaknuta uloga koju su Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Fakultet prometnih znanosti i udruga AMAC imali u dosadašnjem radu Komore, kao i važnost koju će isti imati u daljnjem razvoju ove strukovne organizacije.