Pomoćnik ministra razgovarao s predstavnicima Delegacije Europske unije

Photo w-pm%20JK_12.jpg
Pomoćnik ministra za cestovni i željeznički promet Jasmin Krizmanić, voditelj odjela za infrastrukturne projekte Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Richard Masa i Andro Vlahušić, gradonačelnik Grada Dubrovnika jučer su obišli gradilište Pelješkog mosta u Brijesti te razgovarali o daljnjim koracima vezanim uz rješavanje pitanja prometne povezanosti juga s ostatkom Hrvatske do ulaska u Europsku uniju.

Pomoćnik Krizmanić predstavio je sve prijedloge prometnog povezivanja juga Hrvatske koje razmatra Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture  te istaknuo da je prioritet pronaći brzo i učinkovito rješenje koje će biti predstavljeno Europskoj komisiji.

Po prihvaćanju najboljeg rješenja, u suradnji s Europskom komisijom, raspravljat će se financiranje projekta prometnog povezivanja iz sredstava Europske unije.

Predstavnici Unije izrazili su uvjerenje kako će se vrlo brzo pronaći kvalitetno rješenje prometne povezanosti, čiju će realizaciju Europska unija biti spremna sufinancirati.