Radionica: modeli ulaganja u širokopojasnu infrastrukturu iz EU fondova

Photo logoHAKOM_2404.jpg
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) u suradnji s Uredom tehničke pomoći Europske komisije za razmjenu informacija (TAIEX) organizira radionicu pod nazivom „Modeli ulaganja u infrastrukturu za širokopojasni pristup“. Dvodnevna radionica će se održati 13. i 14. svibnja u Hotelu Four Points Sheraton Panorama u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9, s početkom u 8:45 sati.

Cilj radionice je prikupiti i prenijeti pozitivna iskustva država članica Europske unije u primjeni različitih modela ulaganja u širokopojasnu infrastrukturu na lokalnoj i područnoj  razini koristeći i dostupne EU fondove. Radionica će okupiti predstavnike ministarstava, državnih agencija, gradova i HAKOM-a.

Stručnjaci iz EU će upoznati tijela javne vlasti s modelima ulaganja u infrastrukturu pristupa širokopojasnom internetu sukladno Strategiji razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2012. do 2015. godine kojom se Vlada Republike Hrvatske strateški opredijelila za uravnoteženi razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa i širokopojasnih usluga.

Radionica je u potpunosti financirana sredstvima Europske unije, odnosno Ureda tehničke pomoći, i ujedno će poslužiti kao pomoć u razumijevanju važnosti i pogodnosti korištenja EU fondova i ostalih modela ulaganja koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju skorim ulaskom u EU.

Dosadašnji projekti provedeni u HAKOM-u, koji su financirani sredstvima Europske unije, dostupni su putem HAKOM-ovih internetskih stranica na adresi:
http://www.hakom.hr/default.aspx?id=357, priopćeno je iz HAKOM-a.