Obilježena peta godišnjica željezničke nesreće u Rudinama

Photo HZ_delegacija_rudine_NSL.JPG
Jučer je kod spomen-obilježja na mjestu teške željezničke nesreće u Rudinama u kojoj je na jučerašnji dan prije pet godina poginulo šestero putnika, a 55 ih je bilo ozlijeđeno, održana komemoracija za stradale na kojoj su sudjelovali čelnici Hrvatskih željeznica, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i vatrogasne zajednice.

Tim povodom vijence su položili i svijeće zapalili član Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Vuković, član Uprave HŽ Putničkog prijevoza Siniša Balent, šef Regionalnog područja Jug HŽ Carga (Split) Ivan Čičmir, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković te ostali.

Nesreća nagibnoga vlaka u Rudinama 24. srpnja 2009. godine bila je najteža u novijoj povijesti HŽ-a. Ta nesreća potresla je ukupnu javnost, ali i sve željezničare. U nesreći su poginuli Domagoj Alvir, Emil Gaj Andrić, Lorraine Bodet, Petra Radić, Mira-Mirna Rogan i Krešimir Trajbar.

Dosad je obiteljima poginulih putnika isplaćeno 4,6 milijuna kuna, a ozlijeđenim putnicima 1,9 milijuna kuna odštete. Vlak iz te nesreće još uvijek se nalazi u kolodvoru u Solinu gdje će najvjerojatnije biti do donošenja pravomoćne presude optuženima.