Na graničnom prijelazu Donji Miholjac (HR) – Dravasczaboltz (H) održana bilateralna akcija inspekcijskog nadzora cestovnog prijevoza tereta i putnika

Photo nsl UPI-HUN 11-7_16.jpg
Djelatnici Inspekcije cestovnog prometa Hrvatske i Mađarske sudjelovali su u petak, 08. srpnja 2016. godine u vremenu od 09.00 do 13.00 sati u bilateralnoj akciji nadzora cestovnog prijevoza tereta i putnika na hrvatsko - mađarskom graničnom prijelazu Donji Miholjac - Dravasczaboltz.

Akcija je realizirana kao dio međunarodnih obveza inspekcije cestovnog prometa Hrvatske u okviru članstva u Europskoj uniji, kao i obveza Hrvatske u sklopu članstva u ECR - u.

Tijekom akcije razmijenjena su iskustva o radu obje inspekcije, raspravljano je o procedurama nadzora u cestovnom prijevozu i njihovom usklađivanju i unapređenju, o opremljenosti inspektora i o daljnjoj suradnji između dvije države u segmentu nadzora cestovnog prijevoza tereta i putnika, kao i o zajedničkim stavovima na razini EU.

Inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske tijekom akcije izvršili su pregled ukupno 11 vozila, od čega šest vozila domaćih prijevoznika, jednog vozila prijevoznika Europske unije te četiri vozila iz trećih zemalja, pri čemu su utvrđena dva prekršaja iz područja prijevoznog zakonodavstva u cestovnom prometu te jedan prekršaj iz područja socijalnog zakonodavstva u cestovnom prijevozu, te će protiv domaćih prijevoznika biti pokrenuti odgovarajući prekršajni postupci.

Nadzor je proveden s obje strane državne granice, a slijedeća takva akcija je u planu početkom rujna s kolegama iz Slovenije.

Istaknimo na kraju kako će tijekom kolovoza, s kolegama inspektorima iz Mađarske biti provedena akcija pojačanog inspekcijskog nadzora prijevoza putnika na graničnom prijelazu Goričan - Letenye.