Postignut dogovor, predstavnici sindikata odustaju od najavljenog štrajka

Photo VItic_Kockica.jpg
Na sastanku koji je u četvrtak, 3. kolovoza održan u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, a na kojem su uz ministra Olega Butkovića, sudjelovali predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko te predstavnici sindikata Croatia Airlinesa, postignut je dogovor.

Zaključeno je kako se najavljeni štrajk sindikata zaposlenika za 8. kolovoza neće održati, a pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavit će se 1. rujna 2017. godine.

Podsjetimo, na sastanak koji je jučer najavljen, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković pozvao je Upravu Croatia Airlinesa i predstavnike sindikata Croatia Airlinesa.

Dio traženih zahtjeva Uprava Croatia Airlinesa je prihvatila, a o ostalim zahtjevima sindikata pregovori će se nastaviti u rujnu ove godine. U pregovore oko postizanja dogovora i sklapanja novog kolektivnog ugovora za zaposlenike Croatia Airlinesa uključit će se i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja, kako za prava i dobrobit radnika tako i kompanije te postizanja njene stabilnosti i održivosti.