Pomoćnik ministra Jure Šarić službeno otvorio 4. Aviation Business Arena konferenciju

Photo nsl pmJS-4AC 25-5_17.jpg
 U prostorijama Hrvatske gospodarske komore danas je održana "4. Aviation Business Arena" konferencija koju je službeno otovorio pomoćnik ministra Jure Šarić u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića.

"4. Aviation Business Arena" okuplja veliki broj uglednih zrakoplovnih stručnjaka, predstavnika zrakoplovnih vlasti i industrije Republike Hrvatske i Europe.

Konferencija traje dva dana, 25. i 26. svibnja, gdje je prvi dan naglasak na međunarodnim aktivnostima i aktualnostima, dok se drugi dan fokusira na problematiku na nacionalnoj razini.

Na programu konferencije naći će se veliki broj aktualnih i novih tema u području civilnog zrakoplovstva kao što su operacije bespilotnim zrakoplovima i novi poslovni modeli. Također će se raspravljati o stanju zrakoplovne industrije i međusobnim odnosima čimbenika iste kao i o iznimno važnim i uvijek prisutnim temama sigurnosti i zaštite civilnog zračnog prometa.

Između ostalog naglašena je važnost razvoja infrastrukture zračnih luka te time daljnjeg unaprijeđenja kapaciteta i mogućnosti mreže zračnih luka. Ključna je i suradnja svih čimbenika zrakoplovnog sustava čime bi se omogućilo postizanje glavnih ciljeva optimizacije i unaprijeđenja cijelog zrakoplovnog sustava Republike Hrvatske.