Preko sedamdeset ciljanih korisnika dobit će brzu internetsku vezu

Photo HAKOM logo.JPG
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) objavila je sedmi javni natječaj za dodjelu državnih potpora za izgradnju potrebne elektroničke komunikacijske infrastrukture za brzi razvoj širokopojasnih mreža. Natječaj je objavljen u sklopu HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, a njime se želi izgraditi potrebna infrastruktura za ciljane korisnike u Republici Hrvatskoj poput domova zdravlja, školskih i drugih ustanova javne vlasti.

Podsjetimo, do sada je HAKOM proveo šest natječaja za državne potpore obuhvaćajući svojim programom potpora sve prijavljene ciljane korisnike u svim županijama. Ovim posljednjim natječajem nastoji se spojiti dodatnih sedamdesetak ciljanih korisnika na području osam županija koji su naknadno iskazali interes pristupiti HAKOM-ovu programu potpora.

Sve zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu zatražiti natječajnu dokumentaciju slanjem zahtjeva na adresu elektroničke pošte potpore@hakom.hr s nazivom predmeta (Subject) „Zahtjev za natječajnom dokumentacijom – sedmi krug“.

Krajnji rok za predaju ponuda je 21. studenoga 2014. Svi upiti za dodatnim informacijama i pojašnjenjima u međuvremenu se do 29. listopada mogu slati na istovjetnu adresu (potpore@hakom.hr). Na sve će upite biti odgovoreno najkasnije do 4. studenoga 2014., nakon čega slijedi javno otvaranje ponuda 21. studenoga 2014. s početkom u 13:00 sati. Odluka o dodjeli potpora bit će objavljena do 3. prosinca 2014.

Sve informacije o Programu razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dostupne su putem HAKOM-ovih internetskih stranica na adresi www.hakom.hr/default.aspx?id=50, a odluka o natječaju na http://www.hakom.hr/default.aspx?id=45.