Sredstvima EU do boljeg javnog prijevoza u Gradu Rijeci: Dodijeljeno bespovratnih 38 milijuna kuna za nabavu 22 nova autobusa Autotroleja

Photo nsl MIN-RI-CRES 23-7_18.jpg
Danas je u Rijeci svečano potpisan Ugovor o dodjeli 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava kojima će se sufinancirati 48,5 milijuna kuna vrijedna nabava autobusa za tvrtku Autotrolej d.o.o. iz Rijeke.

Ugovor su potpisali Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) i Marin Rajčić, direktor tvrtke Autotrolej d.o.o..

Uz potpisnike, svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovali su i državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, Spomenka Đurić, pomoćnici ministra mora, prometa i infrastrukture te gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel.

"U svibnju 2017. godine objavili smo natječaj ukupne vrijednosti 315 milijuna kuna za nabavku novih autobusa i s ovim, današnjim ugovorom od 38 milijuna kuna, dostigli smo iznos od ukupno potpisanih 222 milijuna kuna za nabavu autobusa.". - rekao je uoči potpisivanja Ugovora ministar Oleg Butković i pojasnio kako su do sada ovakvi ugovori potpisivani i u drugim hrvatskim gradovima. Naime, riječ o je o projektu kojim se iz EU sredstava planira nabava ukupno oko 170 autobusa za devet gradova diljem Hrvatske. Tako su sredstva već dodijeljena Zagrebu, Splitu, Vinkovcima, Osijeku, a planiraju se i gradovima Puli, Sisku, Zadru i Dubrovniku.

"Mislim da je to dobra stvar jer ćemo ovakvim projektom nabavke novih autobusa omogućiti i povećanje kvalitete usluge, smanjenje negativnog utjecaja na okoliš i naravno zamijeniti vozni park što će biti sigurno na korist naših građana u Rijeci i u drugim hrvatskim gradovima.". - zaključio je ministar Butković te još jednom istaknuo da je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, uz pomoć i veliku podršku Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova te uz zahvalu ministrici Gabrijeli Žalac, ugovorilo ukupno gotovo 14 milijardi kuna vrijedne projekte, a tu su i nabava autobusa, izgradnja luka, željezničkih pruga i mnogih drugih.