IPA 2008: Održan susret profesionalnih vozača s hrvatskim i njemačkim stručnjacima cestovnog prometa

Photo nsl IPA-PR-011 5_12.jpg
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Uprava prometne inspekcije danas je u Korenici organizirala susret profesionalnih vozača s hrvatskim i njemačkim stručnjacima iz područja cestovnog prometa u sklopu Twinning projekta „Daljnje usklađivanje zakonodavstva s područja sigurnosti cestovnog prometa, jačanje i razvoj administrativnih kapaciteta ministarstava na području cestovnog prometa“, koji se financira u okviru IPA programa 2008. Europske unije za Hrvatsku.

Prometni stručnjaci iz MPPI-a, na čelu sa Veselinom Biševcem, pomoćnikom ministra u Upravi prometne inspekcije, predstavnicima MUP-a i Agencije za cestovni prijevoz Savezne Republike Njemačke, odgovarali su  na pitanja profesionalnih vozača o propisima o vremenu vožnje i obveznih odmora te o analognim i digitalnim tahografima.

Cilj projekta je unaprijediti sigurnost cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj, približiti problematiku sigurnosti cestovnog prometa podizanjem svijesti građana o važnosti socijalnih propisa  te jačati kapacitete Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i ostalih korisničkih institucija u skladu  s propisima EU s područja socijalnih propisa koja se odnose na cestovni promet i u skladu s propisima EU koja se odnose na uređaj za bilježenje (tahograf).

Ključni partneri ovog Twinning projekta su Savezno ministarstvo prometa, graditeljstva i urbanog razvoja Savezne Republike Njemačke (senior partner), Glavni inspektorat za cestovni promet Republike Poljske (junior partner), Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture  (glavna korisnička institucija) te Ministarstvo unutarnjih poslova (druga korisnička institucija).
Očekivani rezultati provedbe ovoga projekta čija je vidljivost prikazana  kroz pet komponenti, su slijedeći: usklađivanje i provedba zakonskih propisa, institucionalna prilagodba, informacijski sustav, izobrazba te širenje informacija i povećanje informiranosti.

Provedba projekta čija ukupna vrijednost iznosi 900.000 EUR-a, traje 21 mjesec. Započela je u srpnju 2011., a završiti će u ožujku 2013. godine.

FOTOGALERIJA:
2012. 05. 17. - IPA 2008 Susret profesionalnih vozaca s hrvatskim i njemackim strucnjacima cestovnog prometa