HACZ: Zbog sigurnosti letačkih operacija, koristite isključivo registrirane operatore bespilotnih sustava

Photo ccaa logo.jpg
Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo je na svojim internetskim stranicama po prvi put objavila Listu ovlaštenih operatora sustavima bespilotnih zrakoplova. Pozivamo sve sadašnje i potencijalno buduće korisnike usluga radova iz zraka sustavima bespilotnih zrakoplova, da zbog sigurnosti letačkih operacija, koriste isključivo operatore sa navedene liste.

Izvođenje radova iz zraka sustavima bespilotnih zrakoplova je danas najbrže rastuća djelatnost u svijetu. Kao i u svim granama zrakoplovstva, tako i u ovoj, sigurnost mora imati najveći prioritet. Kako bi postigli odgovarajuću razinu sigurnosti za izvođenje letačkih operacija, operatori sustava bespilotnih zrakoplova moraju udovoljiti propisanim sigurnosnim standardima.

U svrhu osiguranja odgovarajuće razine sigurnosti izvođenja letačkih operacija, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo uspostavila je evidenciju ovlaštenih operatora sustava bespilotnih zrakoplova te nadzire njihovu usklađenost s primjenjivim propisima iz područja sigurnosti zračnog prometa.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo promovira najviše sigurnosne standarde, kako u svim granama civilnog zrakoplovstva, tako i u području letačkih operacija sustavima bespilotnih zrakoplova. Stoga, upućujemo korisnike usluga radova iz zraka na listu koja sadrži imena, nazive, kontakt podatke i područja operacija ovlaštenih operatora sustava bespilotnih zrakoplova, priopćeno je iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.