AIN: Nesreća zrakoplova tipa Cessna 210L u blizini aerodroma Lučko

Photo w ain logo.jpg
"Dana 05. travnja 2016. godine, oko 19:20 sati prema lokalnom vremenu, prilikom prilaza za slijetanje na aerodrom Lučko došlo je do gašenja motora zrakoplova Cessna 210L, hrvatskih registarskih oznaka, uslijed čega je zrakoplov prinudno sletio približno tristotinjak metara od praga 28 uzletno sletne staze.

U zrakoplovu se nalazio pilot, hrvatski državljanin, koji je uslijed prinudnog slijetanja pretrpio teške tjelesne ozljede, dok je na zrakoplovu nastala velika materijalna šteta.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o zrakoplovnoj nesreći obaviještena je odmah po događaju od strane Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Ministarstva unutarnjih poslova i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Odmah po dojavi o događaju, istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije upućeni su na teren, te su istoga dana proveli očevid. Daljnja istraga je u tijeku.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije, www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj nesreći.". - priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.