Izvanredni događaj na željezničko-cestovnom prijelazu u Kučan Marofu

Photo HZ-P-nesr-Kmarof 1_13.jpg
Na željezničko-cestovnom prijelazu  u Kučan Marofu na pruzi Varaždin - Koprivnica koji je osiguran prometnim znacima  (znak stop i Andrijin križ) te  trokutom preglednosti, danas, 26. siječnja 2013. u 16.15 sati,  pod putnički vlak podletjelo je osobno vozilo.

Sve mjerodavne ekipe su na terenu. Očevid obavljaju policijski službenici PU varaždinske, PP Varaždin. Željeznički promet je do daljnjega u prekidu. U nesreći su poginule tri osobe. Uprava HŽ Infrastrukture duboko žali zbog tog događaja i obiteljima poginulih izražava duboku sućut.

Od 2005. godine do danas na tom prijelazu zabilježene su dvije nesreće, i to 2006.  kad je vozač bio teže ozlijeđen, i 2008. kad je vozač bio lakše ozlijeđen.

Iz Hrvatskih željeznica se i ovom prilikom uputio apel svim sudionicima u prometu da poštuju prometne znakove i prije svakog željezničko-cestovnog prijelaza, bez obzira na razinu njegova osiguranja, uspore i uvjere se je li pruga prazna i prolaz slobodan kako se ovakve nesreće ne bi događale, priopćeno je iz HŽ-a.