Nadzorni odbor Croatia Airlinesa imenovao člana Uprave

Photo Croatia-Airlines-Logo.png
Nadzorni odbor Croatia Airlinesa na sjednici održanoj 23. siječnja donio je odluku o imenovanju Zlatka Širca za člana Uprave tvrtke.

Odluka se temelji na odluci redovite Glavne skupštine dioničara od 13. srpnja 2012. godine, kao i na izmjeni Statuta društva kojom je predviđeno da se Uprava Croatia Airlinesa može sastojati od najmanje jednoga, a najviše tri člana.

Croatia Airlines sada ima dvočlanu Upravu koju čine Krešimir Kučko, predsjednik Uprave i Zlatko Širac, član Uprave zadužen za operativno poslovanje, što obuhvaća poslovne grupe Prometa i Tehnike, a dosad je  obnašao dužnost izvršnog direktora za Promet.

Zlatko Širac diplomirani je inženjer strojarstva, zaposlen u Croatia Airlinesu od 1999. godine,gdje je stekao široko iskustvo na različitim poslovima u zrakoplovnoj struci. Radio je kao šef Odjela za performanse, zatim kao šef Operativnog centra, a od 2004. godine bio je menadžer  kvalitete za promet. Prije dvije godine postao je izvršni direktor za Promet, te je s tog mjesta imenovan članom Uprave tvrtke.