Germanwings 10 godina u Hrvatskoj obilježava novim linijama

Photo germanwings_0.jpg

Njemački niskotarifni zračni prijevoznik Germanwings 10 godina poslovanja u Hrvatskoj ove će godine obilježiti otvaranjem novih linija iz njemačkih gradova za hrvatske zračne luke, a planira i povećanje broja putnika za oko 15 tisuća u odnosu na prošlu godinu ili na nijih oko 435 tisuća.

Najavili su to danas u Zagrebu na konferenciji za medije predstavnici Germanwingsa dodajući da su u svih deset godina bilježili poraste broja putnika na linijama za Hrvatsku, kao i da su zadovoljni financijskim pokazateljima koje nisu željeli otkriti.

Germanwings, koji je tvrtka-kćer njemčake Lufthanse, trenutno ima 83 leta tjedno na 29 linija kojima povezuju Hrvatsku i Njemačku, a od početka ovog srpnja uvest će i izravnu liniju iz Zagreba za Berlin na kojoj će letjeti četiri puta tjedno.

Berlin će ovo ljeto osim sa Zagrebom spojiti i s Dubrovnikom, Pulom, Rijekom, Splitom i Zadrom, a sa istim će odredištima biti spojen i Hamburg.

Putnicima je na raspolaganju i pet linija iz Koelna (prema Splitu, Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Puli) i Stuttgarta (prema Splitu, Zagrebu, Dubrovniku, Rijeci, Zadru) prema Hrvatskoj, jedna iz Dortmunda (prema Splitu), dvije iz Hannovera (prema Dubrovniku i Splitu) i četiri linije iz Duesseldorfa (prema Dubrovniku, Rijeci, Splitu i Zadru).

To je ujedno i najveći broj letova prema Hrvatskoj u 10 godina rada na hrvatskom tržištu, kazao je viši potpredsjednik korporativnih komunikacija u Germanwingsu Heinz Joachim Schoettes ističući da su u svim godinama na linijama iz Njemačke prema Hrvatskoj i obrnuto prevezli ukupno 4 milijuna putnika.

Kazao je i da sada u svojoj floti imaju 67 zrakoplova koji lete na ukupno 110 destinacija sa sedam njemačkih aerodroma, da imaju oko 2.000 zaposlenih te da su lani prevezli ukupno 16 milijuna putnika.


(Hina)