Održana 5. Sjednica Međudržavnog povjerenstva za primjenu i praćenje Sporazuma Vlade RH i Vlade Republike Srbije o plovidbi vodnim putovima

Photo nsl SK JB-IB 8-4_13.jpg
U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture održana je 5. Sjednica Međudržavnog povjerenstva za primjenu i praćenje Sporazuma Vlade RH i Vlade Republike Srbije o plovidbi  vodnim putovima na unutarnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju.

Povjerenstvo je usvojilo prethodno predloženi  Plan postavljanja oznaka u sistemu obilježavanja plovnog puta Dunava za 2013. godinu od 1433,1 do 1295, 5 riječnog kilometra.

U vezi pripreme Pravilnika o održavanju zajedničkog plovnog puta Dunava na dionici od zajedničkog interesa dogovoreno je kako odredbe Pravilnika ni na koji način ne utječu na određivanje ili identifikaciju i označavanje državne granice između dviju država.

Tom su prilikom prihvaćeni i izvještaji Agencije za plovne putove i Direkcije za plovne putove Republike Srbije o poslovima obilježavanja plovnih putova za prethodnu godinu, te potvrđena daljnja suradnja.

Delegacijom Republike Srpske predsjedala je pomoćnica ministra za saobraćaj Mirjana Trifunović, dok je domaću delegaciju predvodio kap. Janko Brnardić, načelnik sektora unutarnje plovidbe u Ministarstvu pomorstva. Na sjednici je sudjelovao i pomoćnik ministra za pomorstvo Igor Butorac.

Iduća sjednica povjerenstva održat će se u Republici Srbiji  čiji će datum delegacije naknadno utvrditi.