Održana akcija nadzora prijevoza putnika i tereta u cestovnom prometu na autocesti A3 - odmorište Donja Gračenica

Photo /vijest03072015/P6300023-thumb.jpg
U utorak, 30. lipnja 2015. godine u vremenu od 10,00 do 15,00 sati na autocesti A3 - odmorište Donja Gračenica, održana je zajednička akcija nadzora prijevoza putnika i tereta u cestovnom prometu. U akciji su sudjelovali inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, službenici prometne policije PU Sisačko – moslavačke, djelatnici Carinske uprave, Hrvatskih cesta i mobilne stanice za tehnički pregled Centra za vozila Hrvatske.

Inspektori cestovnog prometa su sukladno svojim ovlastima iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o prijevozu opasnih tvari i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, izvršili nadzor nad 7 vozila i to 1 iz Republike Hrvatske, 3 iz zemalja EU i 3 iz ostalih zemalja.

Kontrolirana su 3 vozila za prijevoz putnika i 4 vozila za prijevoz tereta, od kojih jedno za prijevoz opasnih tvari (ADR).

Kod tri prijevoznika utvrđeni su prekršaji nepoštivanja odredbi  Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, za što su izrečene propisane novčane kazne.