U Mađarskoj održana međunarodna akcija inspekcijskog nadzora javnog prijevoza putnika

Photo med_insp_akc_nsl.JPG
Sukladno Godišnjem programu rada inspektori Službe inspekcije cestovnog prometa resornog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, u suradnji sa kolegama iz Mađarske, održali su u noći s petka na subotu 13. i 14. lipnja, međunarodnu akciju inspekcijskog nadzora javnog prijevoza putnika u Mađarskoj.

U akciji je sudjelovalo ukupno četrnaest inspektora, deset inspektora iz Mađarske i četiri inspektora iz Hrvatske, uz nazočnost voditeljice Odjela inspekcije cestovnog prometa iz Hrvatske.

Inspektori su nadzore obavili na dva granična prijelaza, i to na graničnom prijelazu Redics - Dolga Vas između Mađarske i Slovenije te na graničnom prijelazu Letenye - Goričan između Mađarske i Hrvatske.

Inspektori su pregledali ukupno dvanaest autobusa i utvrdili šest prekršaja. Jedan prekršaj se odnosio na nepotpunu prijevoznu dokumentaciju, dok se preostalih pet prekršaja odnosilo na nepridržavanje propisanih radnih vremena, vremena vožnje i odmora vozača.

Ova međunarodna akcija inspekcijskog nadzora javnog prijevoza putnika pokazala je iznimnu važnost suradnje između službi dviju država, prvenstveno zbog mogućnosti razmjene iskustava s inspektorima iz drugih zemalja Europske unije te zbog ujednačavanja kriterija postupanja.