Croatia Airlines na listi najboljih avioprijevoznika u istočnoj Europi

Photo Croatia-Airlines-Logo.png
U ovogodišnjem izboru Skytraxa, britanske konzultantske tvrtke za istraživanje kvalitete usluge avioprijevoznika, koja svake godine dodjeljuje prestižnu nagradu World Airline Awards, Croatia Airlines proglašen je četvrtom najboljom zračnom kompanijom u istočnoj Europi. Ovo priznanje još je jedna potvrda kvalitete poslovanja i prepoznatljivosti brenda Croatia Airlinesa u Europi i svijetu.

Nagrade su dodijeljene na godišnjem Međunarodnom zrakoplovnom showu Farnborough u Velikoj Britaniji, a rezultat su najvećega neovisnog strukovnoga istraživanja civilnog zrakoplovstva u svijetu, koje se provodi u više od 100 država i obuhvaća više od 18 milijuna putnika. Izbor je proveden na temelju telefonskih glasova anonimnih putnika, koji su ocjenjivali uslugu check-ina, udobnost u zrakoplovima, čistoću putničkih kabina, kvalitetu hrane i pića na letu te ljubaznost osoblja.

Nagrada World Airline Awards 2012. nova je potvrda da Croatia Airlines pruža visoku kvalitetu usluge u kojoj je zadovoljstvo putnika na prvome mjestu. Osim toga, u više od 21. godinu putničkog prometa u zrakoplovima je sigurno prevezeno više od 24,000.000 putnika, zbog putnici prepoznaju Croatia Airlines kao pouzdanog partnera na putu do svojih odredišta.

Vrijedi podsjetiti kako je Croatia Airlines ove godine dodatno unaprijedio kvalitetu putovanja u zrakoplovima uvođenjem nove usluge Okusi Hrvatske (Flavours of Croatia), kojom se putnicima predstavlja gastronomija pojedinih hrvatskih krajeva. Kompanija je tako pružila još snažniji doprinos u promociji posebnosti hrvatskih krajeva i razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske.

Inače, u ovogodišnjem izboru Skytraxa nagradu za najbolju zrakoplovnu kompaniju u istočnoj Europi osvojio je ruski Transaero Airlines. Za najboljega europskog avioprijevoznika izabran je Turkish Airlines, a najboljom zrakoplovnom kompanijom u svijetu proglašen je Qatar Airways.