Održan sastanak s predstavnicima mađarskog Ministarstva nacionalnog razvoja

Photo NSL DT HUN 24-10_17.JPG
Danas je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održan bilateralni sastanak s predstavnicima mađarskog Ministarstva nacionalnog razvoja.
 
Ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na sastanku je sudjelovala državna tajnica za promet Nikolina Brnjac, te predstavnici tvrtki iz resora, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta.
 
Nakon kraćeg uvodnog izlaganja gđe Brnjac, prisutne su pozdravili g. Florian Szaloki i Laszlo Mosoczi, zamjenici državnih tajnika za promet iz mađarskog Ministarstva nacionalnog razvoja.
 
Neke od tema današnjeg sastanka bile su Nacionalna strategija prometnog razvoja, Masterplanovi funkcionalnih regija te Prekogranične konzultacije u procesu Strateških procjena utjecaja na okoliš.
 
Razgovaralo se i o dovršetku radova na cestovnom koridoru 5c između Budimpešte i Ploča, te nastavku izgradnje pravca Čvor sv. Helena – Bjelovar – Virovitica – mađarska granica. Dotaknuta je i tema izgradnje novih graničnih prijelaza.
 
Nakon što su razmijenjena iskustva o financiranju izgradnje infrastrukture sredstvima EU fondova, sastanak je završio zaključkom da će se o svim danas otvorenim temama nastaviti i dalje razgovarati, u duhu dobrosusjedskih odnosa.


Zagreb, 24. listopada, 2017.