Vlade hrvatske i mađarske dogovorile uspostavu redovnoga međunarodnog prijevoza na relaciji Hrvatska - Mađarska - Hrvatska

Photo nsl DIS-EL VLAK_16.jpg
Redovni željeznički promet između Hrvatske i Mađarske na željezničkom graničnom prijelazu "Koprivnica - Gyekenyes" ponovno je uspostavljen 8. ožujka temeljem bilateralne Odluke o ponovnoj uspostavi željezničkog putničkog prometa.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih poslova i vanjske trgovine Mađarske tom prigodom podsjetili su na tradicionalne dobrosusjedske ali i partnerske odnose u više značajnih razvojnih projekata u području infrastrukture, energetike i drugih gospodarskih područja.

Hrvatska i mađarska Vlada suglasne su da je bilo neophodno vratiti ozračje pozitivne suradnje što je ovim bilateralnim dogovorom na tragu očekivanja kako hrvatskih tako i mađarskih građana budući da će ponovna uspostava putničkog željezničkog prijevoza doprinijeti boljoj povezanosti i suradnji između dviju prijateljskih susjednih država te biti od koristi i građanima i gospodarstvima obiju zemalja.

Detaljni vozni redovi na relaciji Hrvatska - Mađarska - Hrvatska objavljeni su na web - stranici HŽ Putnički prijevoz >>>.