Ministar Oleg Butković u radnom posjetu Ogulinu

Photo NSL MIN OG 12-07_18.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je danas sa suradnicima u radnom posjetu Ogulinu.

Posjet gradu ministar Butković započeo je u Gradskoj knjižnici na sastanku s gradonačelnikom Ogulina Daliborom Domitrovićem, županom Karlovačke županije Damirom Jelićem, te direktorom Poduzetničke zone Ogulin Mladenom Stipetićem.

Sastanku su nazočili i načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić, načelnik Općine Rakovica Franjo Franjković, te direktori Hrvatskih cesta i HŽ Infrastrukture, Josip Škorić i Ivan Kršić.

S predstavnicima gradskih, županijskih i općinskih vlasti ministar Butković i suradnici razgovarali su o aktualnim i planiranim cestovnim i željezničkim projektima na području Ogulina i Karlovačke županije.

„Zadovoljni smo suradnjom koju Županija ima s resornim Ministarstvom, kao i zaključcima današnjeg sastanka, na kojem je između ostalog bilo riječi o izgradnji nizinske pruge, novom ozaljskom mostu, prometnom rasterećenju prostora NP Plitvička jezera, te budućoj ogulinskoj zaobilaznici. Naime, jedino ovakvi sastanci mogu ubrzati sve potrebne procedure, neophodne za što bržu realizaciju važnih infrastrukturnih projekata na području Karlovačke županije“, istaknuo je župan Damir Jelić.

„Drago nam je što je zaobilaznica Ogulina prepoznata kao projekt od iznimne važnosti. Izgradnjom gradske obilaznice rasteretit ćemo centar grada od svakodnevnih prometnih gužvi, te olakšati pristup poslovnim zonama Žegar i Otok Oštarijski“, rekao je između ostalog gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović.

„Sastanak je bio dobar, operativan. Prošli smo sve najvažnije prometne projekte na području Karlovačke županije, a među njima i obilaznicu Ogulina, vrijednu oko 200 milijuna kuna, a za koju Hrvatske ceste ove godine raspisuju natječaj za izradu studija i idejnih rješenja. Razgovarali smo i o mostu u Ozlju, nizinskoj pruzi na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac, vrijednosti 2,5 milijardi kuna, za koju 2019. godine očekujemo raspisivanje natječaja i početak izgradnje. Bilo je riječi i o obilaznicama Plitvičkih jezera i Karlovca, te smo zaključili kako moramo još jače intenzivirati sve potrebne aktivnosti, a kako bi navedeni projekti što prije krenuli u realizaciju“, istaknuo je pored ostalog ministar Butković te dodao kako je u planu i modernizacija željezničko-cestovnih prijelaza na području Županije, kao i sanacija pojedinih željezničkih infrastrukturnih objekata u Karlovcu. 

Dodajmo kako je radni posjet Ogulinu ministar Oleg Butković završio obilaskom spomenutih ogulinskih poslovnih zona, a u kojima je, podsjetimo, najavljen snažan investicijskih ciklus u izgradnju novih proizvodnih kapaciteta.