AIN: Nesreća zrakoplova Amfibija Microleve u mjestu Kruge kod Donjeg Lapca

Photo w ain logo.JPG
"Dana 03. kolovoza 2015. godine, oko 06:40 sati prema lokalnom vremenu, u mjestu Kruge, Donji Lapac, došlo je do nesreće zrakoplova Amfibija Microleve. Prilikom pada zrakoplova smrtno je stradala jedna osoba, pilot hrvatski državljanin. Zrakoplov je u potpunosti uništen.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o zrakoplovnoj nesreći obaviještena je odmah po događaju od strane Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Ministarstva unutarnjih poslova.

Odmah po dojavi, istražitelji Odjela za istrage nesreća u zračnom prometu Agencije upućeni su na teren radi provođenja očevida koji će se nastaviti i idućih dana. Daljnja istraga je u tijeku.

Agencija će najkasnije u roku od trideset dana od dana nesreće javno objaviti  Preliminarno izvješće u kojem će biti navedeni podaci koje su istražitelji prikupili u ranim fazama istrage predmetne nesreće.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije www.ain.hr u obliku Završnog izvješća.". - priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.