Željeznički incident na otvorenoj pruzi između kolodvora Popovača i Kutina, 25.11.2017.

Photo w ain logo.jpg
Dana 25. studenoga 2017. godine u 07:18 sati, na otvorenoj pruzi između kolodvora Popovača i Kutina, došlo je do raskinuća teretnog vlaka broj 44501 sastavljenog od 31 vagona i vučne lokomotive.

U događaju nije došlo do stradavanja osoba, ali je nastala materijalna šteta na vozilima te je došlo do prekida prometa.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture, nakon čega je istražiteljski tim Agencije obavio očevid na terenu, te započeo s prikupljanjem relevantnih informacija.

Nakon završenog očevida i analize svih prikupljenih podataka utvrđeno da je u događaju došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga opisanog željezničkog incidenta.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnom događaju.