Vijeće HAKOM-a odabralo najbolje ponude za dodjelu potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža

Photo internet_wide.jpg
Vijeće HAKOM-a je odabralo najbolje ponude za dodjelu potpora za razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima.

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije zaprimila je ponude od tvrtki VIPnet, HT, VVISP i H1 Telekom za izgradnju brzog interneta na 11 ciljanih područja (županija).

Nakon detaljnih analiza ponuda potporu su dobile sljedeće tvrtke:
- za Osječko – baranjsku županiju, ponuda Hrvatskog Telekoma d.d. u iznosu od 4.152.853,97 kn;
- za Primorsko – goransku županiju, ponuda Hrvatskog Telekoma d.d. u iznosu od 3.043.112,24 kn;
- za Ličko – senjsku županiju, ponuda Hrvatskog Telekoma d.d. u iznosu od 2.884.313,75 kn;
- za Karlovačku županiju, ponuda H1 Telekoma d.d. u iznosu od 4.409.796,84 kn.

Ukupni iznos dodijeljenih potpora iznosi 14.463.076,80 kn. Nakon zaključenja ugovora s odabranim ponuditeljima HAKOM će pokrenuti novi natječaj za dodjelu potpora u svrhu razvoja širokopojasnog pristupa internetu za ciljana područja (županije) koje nisu ušle u prvi krug.

HAKOM-ov Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu.

Više informacija možete pronaći na službenim internetskim stranicama HAKOM-a, odnosno detaljnije na: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=50.