Obavljen dvodnevni inspekcijski nadzor taxi prijevoza na Pagu

Photo UPI w znacka.jpg
Sukladno Godišnjem programu rada Službe inspekcije cestovnog prometa, 16. i 17. kolovoza 2014. Inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture održali su akciju inspekcijskog nadzora taxi prijevoza putnika na otoku Pagu, mjesto Zrće.

Nadzor je tijekom dva dana obavljan sukladno ovlastima iz Zakona o inspekciji cestovnog prometa i cesta, te Prekršajnog zakona, a predmeti nadzora bili su taxi prijevoz, kao i svi ostali oblici prijevoza putnika temeljem Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, a osim kontrole sukladno hrvatskim propisima, nadzirala se i provedba Uredbi EU.

U akciji je uz djelatnike PNUSKOK-a, Carinske uprave i Ministarstva unutarnjih poslova RH, sudjelovalo ukupno troje inspektora ovoga Ministarstva. Ovom akcijom proveden je nadzor 21 vozila, od čega 18 taxi vozila, te tri vozila za prijevoz putnika za vlastite potrebe u vlasništvu turističkih agencija.

Sukladno Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu inspekcijskim nadzorima utvrđeno je pet prekršaja, izdana su dva obavezna prekršajna naloga, tri prekršajna naloga, jedno rješenje o otklonu nedostataka, te jedno rješenje o isključenju iz prometa.

Temeljem Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, uočen je jedan prekršaj, i izdan je jedan obavezni prekršajni nalog.

U akciji je između ostaloga zatečeno i jedno vozilo koje nije posjedovalo potrebne dozvole za obavljanje prijevoza, stoga su djelatnici Carinske uprave u ovome slučaju temeljem Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, voditelja vozila sankcionirali oduzimanjem vozila.