AIN: Željeznička nesreća na Zagreb Ranžirnom kolodvoru

Photo w ain logo.jpg
"Dana 27. ožujka 2017. godine u 06:05 sati, na pruzi M403 u kolodvoru Zagreb Ranžirni, došlo je do iskliznuća lokomotive i prva tri vagona manevarskog sastava koji se sastojao od ukupno 20 vagona namijenjenih za prijevoz rasutog tereta. Svi vagoni bili su tovareni kukuruzom.

U nesreći nije došlo do stradavanja osoba, ali je nastala velika materijalna šteta na vozilima i infrastrukturi.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Odmah po obavijesti, glavni istražitelj željezničkih nesreća obavio je očevid na terenu i prikupio relevantne informacije.

Nakon analize svih podataka utvrđeno da je u nesreći došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja, pa je slijedom toga pokrenuta sigurnosna istraga predmetne nesreće.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj nesreći." - priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.