Pomoćnik ministra Alen Gospočić kao visoki izaslanik Predsjednice i resornoga Ministra otvorio 40. jubilarni seminar „CESTE 2016“

Photo nsl pmAG-CESTE2016 15-3_16.JPG
Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u Novigradu je održan 40. jubilarni seminar „CESTE 2016“, koji je trajao od 8. do 11. ožujka.

Seminar je otvorio izaslanik Predsjednice Republike i ministra Olega Butkovića, pomoćnik ministra Alen Gospočić, te naglasio važnost, stručnost, a prije svega priznanje kontinuiteta održavanja ovoga stručnog seminara o prometnoj infrastrukturi i sigurnosti u prometu.

Prezentirani radovi tematski su povezani sa strateškim planiranjem razvoja prometne​​ mreže, sigurnosti prometa, razvojem i ​​implementacijom informatičkih sustava u funkciji upravljanja prometnom, inovacijama u području prometne signalizacije i opreme, planovima održive urbane mobilnosti i zaštite okoliša, mogućnostima korištenja fondova, te pametnim upravljanjem infrastrukturom u gradovima - “smart city”.

Seminaru je prisustvovalo preko 280 sudionika sa 26 radova i prezentacija. 

Teme obrađene na seminaru:
- Strateško planiranje razvoja prometne mreže
- Sigurnost prometa i obveze u primjeni direktiva  i zakonske regulative
- “Smart city” – pametno upravljanje Infrastrukturom u gradovima
- Razvoj i implementacija informatičkih sustava upravljanja prometnom infrastrukturom
- ITS sustavi u funkciji upravljanja prometom
- Inovacije u području prometne signalizacije
- Održiva mobilnost, energetska učinkovitost i Zaštita okoliša u prometu
- Uloga željeznice u prometnoj povezanosti