Održana akcija pojačanog inspekcijskog nadzora međunarodnog prijevoza putnika i tereta na području Graničnog prijelaza Bajakovo

Photo UPI w znacka.jpg
Inspektori cestovnog prometa resornog  Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova i Carinske uprave, u  skladu sa mjesečnim planom rada, tijekom vikenda 7. i 8. prosinca, obavili su akciju pojačanog inspekcijskog nadzora međunarodnog prijevoza putnika i tereta na području Graničnog prijelaza Bajakovo, koji se nalazi na državnoj granici Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Tijekom akcije pojačanog inspekcijskog nadzora, inspektori cestovnog prometa proveli su nadzor nad ukupno 26 vozila.  Od ukupnog broja pregledanih vozila bilo je 14 autobusa, od kojih je šest autobusa bilo iz zemalja Europske unije a osam autobusa iz trećih zemalja, dok se broj od preostalih 12 pregledanih vozila odnosio na teretna vozila i to jedno teretno vozilo iz zemalja Europske unije, tri teretna vozila iz Republike Hrvatske te osam teretnih vozila iz trećih zemalja. Nadzore nad navedenim vozilima inspektori su obavili u skladu s odredbama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih  radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Inspektori cestovnog prometa u akciji pojačanog cestovnog nadzora međunarodnog prijevoza putnika i tereta utvrdili su ukupno 14 prekršaja iz odredaba Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu te su u skladu s navedenim prekršajima naplatili kazne prekršiteljima u visini od ukupno 29 100 kuna. Inspektori su utvrdili i jedan prekršaj iz odredaba Zakona o prijevozu u cestovnom prometu te su prekršitelju naplatili kaznu u visini od 2200 kuna.