Održana akcija pojačanog inspekcijskog nadzora u obavljanju unutarnjeg i međunarodnog cestovnog prijevoza putnika na području Graničnog prijelaza Bajakovo

Photo UPI w znacka.jpg
Inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture sa području Istočne Hrvatske, u suradnji sa pograničnom policijom te službenicima Carinske uprave, obavili su akciju pojačanog inspekcijskog nadzora u obavljanju unutarnjeg i međunarodnog cestovnog prijevoza putnika na području graničnog prijelaza Bajakovo, koji se nalazi na između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Tijekom akcije pojačanog inspekcijskog nadzora, inspektori Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture pregledali su ukupno 20 autobusa stranih prijevoznika. Utvrdili su 8 prekršaja prema odredbama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te 3 prekršaja prema odredbama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Inspektori cestovnog prometa su s obzirom na utvrđene prekršaje izdali obvezne prekršajne naloge i prekršajne  naloge počiniteljima prekršaja te su naplatili prekršajne kazne u iznosu od 24.040,00 kuna, kao i troškove prekršajnog postupka.

U narednom periodu, a posebice u vrijeme Božićnih i Novogodišnjih blagdana, aktivnosti Inspekcije cestovnog prometa u segmentu nadzora prijevoza putnika u cestovnom prometu će se pojačati, priopćeno je iz Uprave prometne inspekcije.