HAKOM objavio zadnji natječaj za izradu aplikacija u ovoj godini

Photo HAKOM logo.JPG
HAKOM je objavio posljednje javno nadmetanje za izradu društveno korisnih aplikacija u ovoj godini. Objavljeni natječaj zaokružuje veoma uspješnu godinu Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Izradom aplikacija želi se doprinijeti bržem razvoju „širokopojasnog ekosustava“ – širokopojasnih mreža, aplikacija od koristi stanovništvu i informacijske infrastrukture poput poslužitelja i korisničkih terminala.

Do sada je HAKOM pokrenuo izradu internetskih aplikacija iz područja zdravstva, zaštite i spašavanja, obrazovanja, poljoprivrede, e-trgovine i e-vlada usluga, a posebnost posljednjeg kruga u ovoj godini je da se po prvi put pokreće natječaj za realizaciju ideje iz područja e-sigurnosti.

Natječaj je objavljen za izradu sljedeće aplikacije:

ePolicija – aplikacija namijenjena policijskim službenicima kako bi im se omogućio rad elektronskim putem u mobilnim uvjetima rada. Cilj je osigurati alat koji policijskim službenicima omogućava stalan pristup informacijskom sustavu MUP-a radi unosa i povlačenja podataka iz istog.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu ponuda je 14. siječanj 2013. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na HAKOM-ovim internetskim stranicama na adresi http://www.hakom.hr/default.aspx?id=63&nid=145