HAKOM objavio četvrti Javni poziv za dostavu idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga

Photo HAKOM%20logo.JPG
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) obavještava sve zainteresirane da je raspisala četvrti krug javnog poziva za dostavu projektnih idejnih rješenja za razvoj softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti u Republici Hrvatskoj, a osobito na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Cilj javnog poziva je prikupiti idejna rješenja za softverske aplikacije i usluge koje potpomažu razvoj gospodarstva i kakvoću života u Republici Hrvatskoj, tj. potpomažu razvoj područja uzbunjivanja/spašavanja, sigurnosti i humanih djelatnosti.

Nakon što su u prethodna tri kruga prikupljena mnoga idejna rješenja čija će implementacija neminovno dovesti do povećanja kakvoće života u Republici Hrvatskoj, HAKOM novim javnim pozivom želi dodatno naglasiti važnost sadržaja kao jednog od pokretača razvoja širokopojasnog pristupa.

Poziv je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe – tijela državne uprave, lokalne zajednice, obrazovne i istraživačke institucije, privatna i javna poduzeća, neprofitne organizacije te građane. Važno je napomenuti kako svoja idejna rješenja mogu dostaviti i sudionici prethodna tri javna poziva.

Javni poziv za dostavu idejnih rješenja objavljen je na internetskim stranicama HAKOM-a na poveznici http://www.hakom.hr/default.aspx?id=115 i traje do 19. studenog 2014.