Sjećanje na poginule u željezničkoj nesreći u Rudinama

Photo nsl MPPI-HZ RUDINE 24-7_13.JPG
Povodom četvrte godišnjice željezničke nesreće koja se 24. srpnja 2009. dogodila u Rudinama i u znak sjećanja na poginule putnike, danas su predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza, HŽ Infrastrukture, HŽ Carga, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Kaštela i Državne uprave za zaštitu i spašavanje položili su vijence i zapalili svijeće na mjestu nesreće u Rudinama.

Nakon polaganja vijenaca, Dražen Ratković, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, još jednom je izrazio žaljenje zbog tragične željezničke nesreće te uputio izraze sućuti obiteljima poginulih putnika.

Izaslanstvo Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture predvodio je Danijel Krakić, načelnik Sektora za željeznički promet i žičare, izaslanstvo HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, Ivan Vuković, član Uprave HŽ Carga, Vlado Hanžek, član Uprave, izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, zamjenik župana, Grada Kaštela Zoran Bonacin, dogradonačelnik, a izaslanstvo Državne uprave za zaštitu i spašavanje Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik te Slavko Đapić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Split.

Nesreća nagibnog vlaka koja se 24. srpnja 2009. dogodila na pruzi pokraj Rudina bila je najteža nesreća u HŽ-ovoj dvadesetogodišnjoj povijesti. U njoj je poginulo šest putnika, a 55 ih je bilo ozlijeđeno.