Čestitka ministra Siniše Hajdaš Dončića povodom Međunarodnog dana civilnog zrakoplovstva

Photo nsl DanZ CA 4-12_15.jpg
Svake godine 7. prosinca, na obljetnicu osnivanja Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva i potpisivanja Čikaške konvencije, temeljnog akta kojim se ustrojava sustav međunarodnog zračnog prometa u svijetu, obilježava se Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva.

Glavni cilj obilježavanja ovog dana je stvoriti i razvijati svijest o važnosti međunarodnog civilnog zrakoplovstva za ukupan društveni i gospodarski razvoj širom svijeta te neprocjenjivu ulogu Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva u stvaranju sigurnog, pouzdanog, učinkovitog i ekološki osjetljivog zračnog prometa.

Ovogodišnjim obilježavanjem Međunarodnog dana civilnog zrakoplovstva započinje trogodišnja inicijativa «Radeći zajedno da niti jedna država ne zaostaje». Glavni cilj inicijative je suradnja i pomoć državama članicama u implementaciji međunarodnih normi i preporuka te boljoj harmonizaciji u globalnim aktivnostima kako bi sve države svijeta koristile značajne društveno - gospodarske prednosti te imale pouzdan i siguran zračni promet.

Ovom se prilikom želim zahvaliti na predanosti i dosadašnjem radu svim sudionicima u sustavu zračnog prometa Republike Hrvatske. Dokazali ste da se naša domovina nalazi u samom vrhu po organiziranosti i upravljanu sustavom zračnog prometa što nam svima treba biti na ponos. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i svim budućim izazovima uz obilje osobnog i profesionalnog zadovoljstva.

 
Many happy landings!
 
ministar Siniša Hajdaš Dončić