Zračna luka Pula s investicijom od devet milijuna kuna obnovljeno i spremno ulazi u ovogodišnju turističku sezonu

Photo pula_airport20_06.jpg
Zračna luka Pula upravo je završila devet milijuna kuna vrijednu investiciju koju je planirala realizirati od lanjske godine, a kao pripremu za sezonu 2015.

Najveća od njih je kompletno uređenje Travel value & duty free shopa vrijedno četiri milijuna kuna. Proširenje i preuređenje Travel value & duty free shopa ZL Pula napravila je u partnerstvu s njemačkom tvrtkom Heinemann, koja je ujedno investitor i glavni dobavljač robe u dućanu. Proširenje je obuhvatilo prethodnih 300 na sadašnjih 600 kvadratnih metara.

U rad je pušten novi bio pročistač za otpadne vode, u što je ZL Pula uložila 1,5 milijuna kuna. Nakon provedenog natječaja u Ministarstvu turizma, a za vrijednost od 1,1 milijun kuna, provedena je javna nabava za izvođenje uređenja okoliša u krugu zračne luke, gdje je posao dobila porečka tvrtka Planterra, koja je dovršila izvedbu uređenja.

Dovršena je i prva faza prilagodbe putničkog terminala za shengenski režim prometa. Ta  je faza uključila dolazni terminal. Druga će faza biti provedena nakon sezone, a odnosi se na unutarnji dio terminala. Ukupna je vrijednost investicije 4,5 milijuna kuna.

Obnovljena je i svjetlosna signalizacija, kablovi, transformatori i novi upravljački sklop uzletno sletne staze u ukupnom iznosu od 1,9 milijuna kn, ne računajući rad koji je obavljen od strane naših radnika.

„U međunarodnom su dolasku i odlasku  kompletno preuređeni toaleti za putnike u vrijednosti od  500.000,00 kuna. Od izgradnje zgrade, odnosno 1989. godine, nije izvršena nikakva intervencija na njima, smatrali smo da je to  još jedan zahvat neophodan za podizanje kvalitete usluge zračne luke. I ove godine imamo trend uvođenja novih linija, pa tako Thomson uvodi Bristol od 23. svibnja, Norwegian za London Gatwick od 24. svibnja do 18. listopada, Helsinki od 27. lipnja, Easy Jet  London Gatwick od 24. lipnja do konca listopada te Vueling za Rim od 23. lipnja. Ove godine očekujemo 400.000 putnika, što je rast od pet posto u odnosu na prošlu godinu.“ - naglasio je Svemir Radmilo, direktor Zračne luke Pula.