Na A9 u oba smjera održana akcija nadzora cestovnog prijevoza tereta i putnika

Photo UPI w znacka.jpg
Zajednička akcija nadzora cestovnog prijevoza tereta i putnika u kojoj su sudjelovali inspektori cestovnog prometa ovog Ministarstva, službenici Prometne policije Policijske uprave Istarske te vagari Hrvatskih cesta održana je 18. veljače na odmorištu „Bačva - Baderna“ na A9 u oba smjera.

Akcija je realizirana temeljem godišnjeg plana zajedničkih aktivnosti svih nadzornih tijela koja imaju ovlast nadzora cestovnog prometa za 2016. godinu.

Inspektori cestovnog prometa tijekom akcije izvršili su inspekcijski nadzor nad ukupno 12 vozila, od čega je pregledano 8 vozila i vozača domaćih prijevoznika, te 4 vozila prijevoznika EU.

Sedam nadzora obavljeno je iz područja prijevoza tereta u cestovnom prometu, 4 iz područja prijevoza putnika u cestovnom prometu te 1 nadzor iz područja prijevoza opasnih tvari.

Od strane inspektora utvrđeno je ukupno 4 prekršaja i to dva prekršaja iz područja Zakona o prijevozu u cestovnom prometu te dva prekršaja iz područja Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Izrečeno je ukupno 3.900,00 kuna prekršajnih kazni, a na mjestu nadzora naplaćeno je 2666,67 kuna.

Tijekom akcije razmijenjena su iskustva sa kolegama iz istarske policije, detektirani su problemi regionalnog prijevoznog tržišta Istarske županije te dogovorene daljnje zajedničke aktivnosti.