Otvorena obnovljena dionica magistrale od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene

Photo karlobag-map.jpg

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta označio je danas završetak radova na obnovi dionice jadranske turističke ceste od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, duge 32 kilometra.

Hrvatske ceste u obnovu su uložile 65 milijuna kuna, a obnova je obuhvatila kolnik, sustav odvodnje, a postavljeno je i 20 km čelične zaštitne ograde za sprječavanje odrona.

"Ova je cesta desetljećima bila glavna za ulazak turista u Hrvatsku, a ujedno i jedina veza između sjeverne i južne Hrvatske tijekom Domovinskog rata", kazao je ministar Kalmeta, Ocijenio je kako je obnova ceste značajna jer će se zasigurno turisti vratiti na ovaj pravac, a time će se oživjeti podvelebitsko primorje koje je proteklih godina bio prometno izolirano.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović istaknuo je značaj infrastrukturnih objekata, a među njima i tu prometnicu čime se stvaraju uvjeti za brži gospodarski razvoj Ličko-senjske županije.

Milinović je pozvao lokalnu vlast - općinu i županiju da osmisle projekte čija će realizacija Karlobagu dati mjesto u smislu razvoja turizma koji mu i pripada.

"Do kraja 10. mjeseca bit će gotov projekt vodoopskrbe južnog dijela općine Karlobag, a postoji mogućnost spajanja vodovodom i općine Starigrad i općine Paklenice", kazao je Darko Milinović.

Programom Hrvatskih cesta koji se ostvaruju u suradnji s Europskom investicijskom bankom u Ličko-senjskoj županiji će, kako je kazao predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban, biti obuhvaćeno daljnjih 80 kilometara državnih cesta. (Hina)