Glavna skupština HT-a o upotrebi dobiti od 2 milijarde kuna

Photo logo-T-HT.gif

HT - Hrvatske telekomunikacije d.d. u 2006. godine ostvarile su neto dobit u iznosu većem od dvije milijarde kuna, odnosno 2.076 milijuna kuna, od čega će se oko 207 milijuna kuna isplatiti dioničarima na ime dividende.

Odluku o upotrebi dobiti donijela je danas Glavna skupštini Hrvatskih telekomunikacija, priopćeno je iz HT-a.

U priopćenju se ne navodi usporedba sa godinom prije, no kako je 2005. ostvarena dobit poslije oporezivanja u iznosu od 1,929 milijardi kuna, proizlazi da je neto dobit HT-a u prošlogodišnjem poslovanju porasla za 7,6 posto u odnosu na godinu prije.

Najveći dio neto dobiti, u iznosu od 1,86 milijardi kuna, raspoređuje se u zadržanu dobit. Dio neto dobiti u iznosu 206,94 milijuna kuna raspoređuje se na ime isplate dividende dioničarima razmjerno iznosu njihovih dionica.

Prema odluci Glavne skupštine, dio neto dobiti u iznosu 6,86 milijuna kuna raspoređuje se u zakonske rezerve HT-Hrvatskih telekomunikacija čime se doseže zakonski propisanih 5 posto temeljnog kapitala te prestaje obveza raspoređivanja budućih neto dobiti u zakonske rezerve.

Glavna skupština izabrala je Horsta Hermanna članom Nadzornog odbora na još jedno četvorogodišnje mandatno razdoblje. Novim članom Nadzornog odbora postao je Fridbert Gerlach, koji je na tom mjestu zamijenio Gerharda Mischkea. (Hina)