IGH projektant nizinske pruge

Photo igh-mini copy.tif

Na javnom nadmetanju za izradu projektne i studijske dokumentacije izgradnje drugoga kolosijeka  Zagreb-Karlovac-Rijeka i nove pruge Karlovac-Rijeka. izabrana je tvrtka IGH iz Zagreba, izvijestili su danas iz HŽ Holdinga.

Ta je ponuda u vrijednosti od 74,9 milijuna kuna izabrana kao najpovoljnija, a rok za izradu dokumentacije je 12 mjeseci od potpisa ugovora. Naime, tvrtka HŽ-Infrastruktura kao naručitelj sredinom ožujka raspisala je nadmetanje za ustupanje usluga za izradu 7 dokumenata.

IGH će izraditi idejno rješenje, prethodne studije provedivosti investicijskog projekta željezničke pruge Karlovac – Rijeka, studije o utjecaju na okoliš za dionicu Karlovac- Rijeka, stručnu podlogu za ishođenje lokacijske dozvole za dionicu Josipdol-Novi Vinodolski i ishođenje lokacijske dozvole. Također, za tu će dionicu izraditi idejni projekt, studije provedivosti te ishoditi načelnu dozvolu za njeno građenje. IGH će uz to izraditi glavne projekte i ishoditi građevinske dozvole za tunele Kapela 1, Kapela 2 i Kapela 3 na nizinskoj pruzi.