Provedena akcija nadzora teretnih vozila i autobusa

Photo arhiva/nsl UPI 19-9_12.jpg
Uprava prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture provela je preventivno-represivnu akciju „Nadzor teretnih vozila i autobusa“, na tri kontrolna punkta: PUO Gradna, ulaz na autocestu A2 (državna cesta D1 – Švaljkovec) i na punktu državne ceste D2 u Varaždinskoj ulici, kod kbr. 100 u zoni OŠ Sračinec. Uz  inspektore cestovnog prometa u provedbi kontrole sudjelovali su policijski službenici, djelatnici Centra za vozila Hrvatske i Hrvatskih cesta.

Cilj ove akcije bio je povećanje stupnja sigurnosti u prometu i smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća, kao i nadzor nad sudionicima u prometu u poštivanju odredbi Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, Zakona o prijevozu opasnih tvari, Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sukladno direktivi Europske komisije 2000/30/EC.

Akcijom je obuhvaćeno ukupno 27 vozila i utvrđeno je 14 prekršaja, od čega pet prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, jedan prekršaj iz Zakona o prijevozu opasnih tvari i osam prekršaja iz Zakona o radnom vremenu i obaveznim odmorima, te je naplaćeno 9.700,00 kn kazni, a za ostale nepravilnosti nastaviti će se daljnje postupanje u prekršajnom postupku.

Na punktu PUO GRADNA, kao promatrači iz EU akciju provedbe nadzora pratili inspektori cestovnog prometa iz Savezne Republike Njemačke.

- IZVJEŠĆA -

FOTOGALERIJA: