Novosti u ljetnom redu letenja Croatia Airlinesa

Photo Croatia-Airlines-Logo.png

Croatia Airlines (CA) tijekom turističke sezone uvodi nove sezonske linije i povećava broj letova na postojećim linijama, objavljeno je iz hrvatske aviokompanije.

Na njemačkom, tradicionalno najemitivnijem tržištu, novost je linija Zadar - Frankfurt na kojoj će zrakoplovi letjeti od 27. travnja do 12. listopada ponedjeljkom i petkom. CA uvodi i više sezonskih letova kojima će njemački gradovi Berlin, Duesseldorf, Frankfurt, Hamburg i Muenchen biti izravno povezivati s jadranskim zračnim lukama i Zagrebom.

Novost su i izravni letovi između Rijeke i Barcelone, od 12. lipnja do kraja listopada zrakoplovi će na toj liniji letjeti utorkom. CA i ove godine tijekom ljetne sezone nastavlja izravno srijedom povezivati Rijeku i London.

Početkom lipnja uvode se izravni letovi između Splita i Beograda i to ponedjeljkom i petkom.

Uvodi se i nova linija Zadar - Pariz na kojoj će zrakoplovi letjeti utorkom, od 1. svibnja do kraja listopada, a nastavljaju se i sezonski letovi Zadar - Muenchen te letovi Zadar - Zuerich.

Putnicima su i ove godine na raspolaganju izravni letovi Zagreb - Barcelona, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, od 29. ožujka do kraja listopada. Kao i lani, zrakoplovi CA-a letjet će na liniji Zagreb - Atena - Dubrovnik.

Sredinom lipnja ponovno se uvode letovi između Dubrovnika i Istanbula, a Dubrovnik će tijekom sezone biti izravno povezan i s Venecijom.

U domaćem prometu, osim svakodnevnih redovitih letova, planirane su sezonske linije Zagreb - Bol na Braču te Osijek - Split.

CA je danas predstavio novi koncept usluge na međunarodnim i domaćim letovima pod nazivom Okusi Hrvatske, u čijem sklopu će se putnicima nuditi hrana i piće koji dočaravaju hrvatske krajeve.

Danas je predstavljen i novi izgled putničke kabine zrakoplova CA-a Airbus 319. U tri od četiri takva zrakoplova u floti CA-a ugrađena su nova, visokokvalitetna kožna sjedala. Putnička kabina četvrtog A319 bit će opremljena takvim sjedalima u svibnju.


(Hina)