Održana prezentacija Projekta obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik 2020.

Photo nsl w minSHDoncic prez ZLDU 4-4_13.jpg
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, te pomoćnici ministra Dan Simonić i Oliver Kumrić, prisustvovali su prezentaciji Projekta obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik 2020., koja se danas održala u Zračnoj luci Dubrovnik, a projekt je prezentirao Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

„Projekt obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik po stupnju dorađenosti zreo je za apliciranje, te je svakako jedan od uzornijih projekata s kojima idemo prema fondovima Europske unije. Aplicirat ćemo s njim odmah po ulasku u  EU i već u rujnu od Europske komisije očekujemo pozitivan odgovor za projekt. Dubrovnik će zahvaljujući ovom projektu imati zračnu luku kakvu zaslužuje, te će biti još kvalitetnije povezan s ostatkom Hrvatske i svijeta.“- u svom uvodnom govoru istaknuo je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Projekt obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik (ZLD 2020) obuhvaća građevinske projekte rekonstrukcije postojećih te izgradnje novih kolničnih konstrukcija  i objekata nužnih za sigurno i nesmetano funkcioniranje zračne luke.

Projektom će se proširiti i postojeći kapaciteti kako bi se zadržala razina kvalitete usluga, ispunili zahtjevi razvoja te smanjile gužve. Također će se provesti mjere zaštite okoliša i implementacija mjera koje za cilj imaju višu razinu energetske efikasnosti, te nabava potebne opreme i uređaja.

Spomenuti projekt od izrazitog je gospodarskog značenja, a cilj mu je ublažavanje prometne izoliranosti regije, priprema za Schengensku granicu, razvoj regije Dubrovačko - neretvanske županije, te razvoj komunalne i socijalne infrastrukture.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 219.975.835 EUR i provodit će se kroz dvije faze (Faza I. 2013. - 2016 i Faza II. 2015. - 2022.).








PRILOG
 
PROJEKT OBNOVE I RAZVOJA ZRAČNE LUKE DUBROVNIK ZLD 2020