Koncesionar ZAIC preuzima Zračnu luku Zagreb u listopadu

Photo nsl PR-ZR 9-9_13.jpg
Francuskom konzorciju koncesionara ZAIC izdana je građevinska dozvola, a preuzimanje Zračne luke Zagreb očekuje se početkom listopada. Projekt Zračne luke Zagreb je izuzetno važan infrastrukturni projekt vrijedan 236 milijuna eura, čija realizacija ide prema planu.“ - istaknuo je pomoćnik ministra za infrastrukturu Marko Lončarević na danas održanoj konferenciji za novinare na temu tehničke finalizacije projekta Zračne luke Zagreb, a na kojoj su sudjelovali i predstavnici francuskog konzorcija ZAIC, direktor razvoja Bouygues Batiment Internationala Christophe Petit i direktor Aéroports de Paris Managementa Jacques Follain, te Pavlo Grabovets predstavnik IFC-a.

Direktor razvoja Bouygues Batiment International Christophe Petit je naglasio kako danas izdana građevinska dozvola govori u prilog činjenici kako projekt dobro napreduje. „Naš cilj bio je završiti sve radnje koje prethode preuzimanju Zračne luke Zagreb do listopada, te mogu izraziti zadovoljstvo zbog danas izdane građevinske dozvole koja nas dovodi pred samu realizaciju projekta.

Ovom prilikom želio bi istaknuti da će svi zaposlenici Zračne luke Zagreb ostati raditi i nakon preuzimanja, i to pod istim uvjetima kao i do sada. S visokim stupnjem predanosti i profesionalnosti pristupili smo ovom projektu, jer želimo da bude na korist Hrvatskoj, pružateljima usluga, dakle hrvatskim tvrtkama, korisnicima usluga, te zaposlenicima Zračne luke.“ - naglasio je Christophe Petit.

Direktor Aéroports de Paris Managementa Jacques Follain je izrazio zadovoljstvo zbog dobivanja građevinske dozvole te je tom prilikom rekao: „ U svojstvu upravitelja Zračne luke Zagreb mogu istaknuti kako su  naše ekipe  naporno radile kako bi obavile sve radnje koje prethode preuzimanju zračne luke. Usko surađujemo i konzultiramo se  sa sadašnjom upravom Zračne luke kako bi preuzimanje prošlo što neosjetnije. Projekt Zračne luke Zagreb vrlo je značajan projekt za zračni sektor, koji će svakako doprinijeti povećanju zračnog prometa, boljoj povezanosti a to će svakako utjecati i na ekonomski i gospodarski razvoj Hrvatske“.

Pavlo Grabovets u ime IFC-a rekao je da u uvjetima kada je privatni sektor u krizi ovakav projekat dobro došao, te ga  IFC svakako  želi pratiti. Dodao je da će od projekta hrvatsko gospodasrstvo imati koristi te ostale  benefite, poput stjecanja znanja kako što bolje  upravljati  zračnim lukama.
 
FOTOGALERIJA