Održan radni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Srpske

Photo Bos-Gradiska 7_12.jpg
Vezano za zajednički Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške danas je u Ministarstvu održan radni sastanak s predstavnicima Vlade Republike Srpske.

Delegaciju na čelu s predsjednikom Vlade Republike Srpske Aleksandrom Džombićem  pozdravio je ministar Siniša Hajdaš Dončić koji je na temu izgradnje mosta istaknuo kako su do sada poštivani svi planirani rokovi za izgradnju mosta kod Gradiške. Istaknuo je kako će izgradnju mosta s hrvatske strane, kako je i dogovoreno, financirati Hrvatske ceste.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos naglasio je da je 19. srpnja o.g. predan zahtjev za ishođenje građevinske dozvole koja se očekuje do sredine listopada.

Nakon toga, do kraja godine raspisat će se međunarodni natječaj kako bi se s gradnjom moglo početi u idućoj godini.

Most se projektira kao jedinstvena konstrukcija širine 22,6 metara koja sadrži dva kolnika s po dva prometna traka širine 3,75 metara i razdjelnim pojasom širine 3 metra.

Uz predsjednika Vlade RS bio je i ministar saobraćaja i veza, a uz ministra Hajdaš Dončića i predsjednika Uprave HC bili su pomoćnici ministra za ceste i željeznice te infrastrukturu Jasmin Krizmanić i Oliver Kumrić.