Vlada RH: Usvojena Odluka o izmjenama Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Mađarske o korištenju, održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na zajedničkoj državnoj granici

Photo VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o izmjenama Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Mađarske o korištenju, održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na zajedničkoj državnoj granici.

Također, usvojen je i Zaključak o prihvaćanju Izvješća o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Mađarske o korištenju, održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na zajedničkoj državnoj granici.

Podsjetimo kako je Vlada RH na sjednici održanoj 17. travnja 2014. godine usvojila Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Mađarske o korištenju, održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na zajedničkoj državnoj granici. Nadalje, na sjednici održanoj 13. svibnja 2015. godine usvojen je Zaključak kojim se prihvaća Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje navedenog Sporazuma.

Obzirom da predmetni Sporazum do danas nije potpisan te da su u međuvremenu pojedina ministarstva promijenila nazive, bilo je potrebno izmijeniti  i uskladiti nazive u aktima koje je Vlada RH donijela ranije. Također, djelomično su izmijenjeni i tekstovi Izvješća o vođenim pregovorima, Sporazuma i Punomoći kako bi bili usklađeni s novim nazivom resornog Ministarstva.

Istaknimo kako će se Sporazumom cjelovito urediti pitanje korištenja, održavanja i rekonstrukcije četiri (4) osnovna granična mosta koji se nalaze na državnoj granici i u zajedničkom su vlasništvu. Navedeno se odnosi na most s tri otvora preko rijeke Mure (most na državnoj cesti) između Goričana i Letenja, most s pet otvora preko rijeke Mure (most na autocesti) između Goričana  i Letenja,  most preko rijeke Drave između Terezinog Polja i Barča te most preko rijeke Drave između Donjeg Miholjca i Saboča.