Zbog vremenske nepogode za promet zatvorena dionica pruge Ogulin-Rijeka

Photo HZ_INFRASTRUKTURA.jpg
Zbog vrlo teških zimskih uvjeta za promet je od noćas u 0.15 sati do daljnjega zatvorena dionica riječke pruge između Ogulina i Rijeke te je na tom području obustavljen sav željeznički promet.

Uslijed ledene kiše i posljedičnih oštećenja pruge i kontaktne mreže 60 putnika vlakova 701 i 4607, koji su vozili na relaciji Rijeka-Ogulin-(Zagreb) nisu bili u mogućnosti nastaviti putovanje pa su tijekom noći bili smješteni u vatrogasnom domu u Vratima. Također je i 16 putnika vlaka 702 koji je vozio na relaciji Zagreb-Rijeka autobusima prebačeno do Delnica. U tijeku je organizacija prijevoza tih putnika prema njihovim destinacijama.

Pedesetak putnika kod čvora Vrata koji su zbog zastoja u prometu bili smješteni i zbrinuti u mjesnom Vatrogasnom domu, upravo se autobusom prebacuju iz Delnica u Ogulin, gdje će dobiti okrijepu, te će se ostatak puta vlakom prevesti u Zagreb. Putnici nisu negodovali, razumiju situaciju, a djelatnici HŽ-a cijelu noć tijekom trajanja zastoja brinuli su o putnicima, od kojih su neki noćas (bilo ih je 16) prebačeni u hotel u Delnicama.

HŽ Infrastruktura ulaže maksimalne napore da se pruga osposobi za promet, do kada se putnici mole da ne kreću na put u smjeru Gorskog kotara.